lauantai 12. tammikuuta 2013

kisarapsat jne.

No nyt on kisaura korkattu Pirkon kanssa. Hauskaa! Kotiintuomisina paljon hyvää mieltä,mutta vähäisesti tuloksia. Jännitin ihan kaameesti, myönnettäköön. Tai en jännännyt etukäteen, mutta justiinsa ennen suoritusti iski vanhanaikaiset eli jalat olivat kuin puupökkelöt ja mielikin vähän jäätyi. Siihen nähden, miten hätääntynyt mielentila mulla oli päällä selvittiin ihan kunnialla, eikä homma ulospäin niin pahalta edes näyttänyt. Muutama rohkeampi on uskaltanut myöntää, että en nyt ihan oma itseni radoilla ollut, vähän oli jäykkää menoa. Musta näytin kuin olisin juossut paskat housussa :) Mutta Pirkko oli tähti, sillä Pirkko ei pahemmin välittänyt mutsin hyytymisestä vaan teki parhaansa. Se oli itseasiassa hippasen kysyvämpi ja jotenkin seesteisempi kuin yleensä, joka helpotti tietty ohjausta. Se on muuten ihana koira ja tykkään siitä kauheesti.

Ekalta radalla tehtiin lentokeinu, jonka sitten uusin ja siitä hylly. Tokalla radalla en osannut rytmittää pituudella ohjausta, kerroin myöhässä tiukan kääntymisen, josta johtuen Pirkkis kynti ja ajautui väärälle esteelle. Samalla radalla myös rytmityspulmaa takaaleikkaus-valssitilanteessa, johon tultiin Aalta. tein Aalla jotain, mitä en ollut suunnitellut, enkä sitten osannutkaan siitä lähteä liikenteeseen kuin olisi pitänyt. Vikalla radalla putkelta kielto ja keppien jälkeinen rima. Putkelle pysäytin kait liikkeeni liian ajoissa ja rima nyt tuli. En siitä itseäni liikaa syyttele, paitsi, että rimavarmuutta täytyy lisätä. Rima tuli keppien ja putken välissä. Yritti riman päällä kääntää itseään ja kolhaisi rimaa takasellaan. Näiden vaikeuksien jälkeen kerrottakaan myös, että kyllä me jotain osattiinkin. Ekaa lentokeinua lukuunottamatta kontaktit oli hyvät, kepit pelitti ja homma oli kaikenkaikkiaan kivasti hallinnassa.

Tässä videolinkki vkonlopun suorituksiin:

http://pasinjalauran.otukset.fi/kuvat/Pirkko/Pirkon_ensimmaiset_kisat.mov

Avan kanssa kisattiin myös ja metkukin pääsi yhdelle radalla nöyryyttämään minua. Se osaa omasta mielestään nää hommat jo paremmin ja saa pättää, mitä esteitä menee missäkin järjestyksessä. Avalla ekalta radalta nolla ja ihan hyvä sellainen. Sussu oli aika liekeissä ja teki hyvin kaiken. Minä olisin voinut ohjata lopun tarkemmin ja siinä hiukan hävittiin aikaa. Tokalla radalla keppivirhe, silä meni vaan rytmi sekaisin kesken keppejä. Sellaista voi käydä, näemmä. Kolmannella radalla minä olin huono ja Sussuhan ei auta kaveria tuollaisissa tilanteissa yhtään vaan käyttää tlanteen hyödykseen "ai jaahas, nyt ei ole niin tarkkaa.." Teki keppitörkkäsyssä laiskat, eikä taittanut itseään kakkosväliin. Yleensä osaa tuon ihan hyvin, enkä tuota kohtaa nyt huonosti ohjannut mun mielestä. Tätä ennen tiputti riman, joka on superharvinaista. Kohta oli vielä epätyypillinen, mikälie juttu siis tuo. Lopetin tuon rada kesken, sillä noiden kahden virheen jälkeen en saanut enää omaa tsemppiä kohdalleen ja Ava olisi vaatinut aikamoista "kannattelua" ja tarkkaa ohjausta. Sunnuntain rata oli ihan hyvä, ohjasin koiran pituuden ohi, joka harmitti vähän.

Reissu oli kiva kaikenkaikkiaan joten eiköhän jatketa perinnettä taas ensi vuonna.

Tällä viikolla treenasin torstaina Pirkon kanssa nextarin kotiläksyjä:  keinulla taksejäämistä, Aalla päällejuoksua ja tiukkaa valssia, rengasta kutsuna ja takaaleikkauksena sekä putkijarruja ja eteenlähtemistä. Keinu seinäänpäin niin, että jään taakse oli yllättävän vaikeeta Pirkolle. Putkijarruja täytyy työstää.. Muuten kaikki toimi minusta hyvin. Keppejä tehtiin vähän myös. Osasi näppärästi sisäänmenoja noin 90 asteen kulmista ja kaukaa lähetettynä ja kesti hyvin takaaleikkaukset ja taaksejäännit sekä sen, että olin kauempana ja leijeröin putkea sen pujotellessa. Vahvistin myös hiukan kontaktien päässä asennon suoruutta. Tehokas ja nopea treeni parissa osassa!

Ava teki myös. Lähinnä palkkailin kontakteja, joista vähän villiintyi. Kontaktit pyörivät sen päässä sitten vähän liikaakin. Hassu koira :)

Ilmoitin molemmat tytöt ensi viikonloppuna Jankkilaan kisaamaan. Hauskaa kun on kaksi omaa kisakoiraa ja hauskaa kisat taas ykkösissä :) Alustavasti suunniteltiin, että saatetaan vähän vaihdella koiria kolmosten kisassa Raisan kanssa. Jospa minä menisin reppulin kanssa ja Raisa sussun. Hauskaa tuokin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti