maanantai 31. joulukuuta 2012

Hyvää Uutta Vuotta 2013!

Uuden vuoden aatto! juhlista ehkä hankalin, mutta menkööt (sillä vaihtoehtojahan ei ole). Onneksi siitä tekee aina mukavamman loistoseura ja koirat, jotka eivät pelkää pauketta (koputtaa puuta..). Päivällä kuuntelin kun linnut  lirkutteli pihalla tosi kovaa ja söivät naapurin laittamaa kauralyhdettä. Yht'äkkiä paukahti ja koko joukko hiljeni pitkäksi aikaa. Siinä ne istuivat oksilla ihan paikoillaan ja ihan hiljaa. Mun kävi sääliksi niitä, vaikka en mikään lintuihminen olekkaan. Ja kaikki ne paukkuarat koiraparat.. tsemppiä kaikille, kohta se on onneksi ohi.

Meillä oli eka NL-leiri viime viikonloppuna Pirkon kanssa. Ja voi kun tykkään, tykkään, tykkään! Eniten tykkään Pirkosta ja sitten siitä ajatuksesta, että meistä tulee taatusti parempia seuraavan puolen vuoden aikana, sillä tiedän, (ja tulen tietämään) mitä ja miten treenata tavoitteellisesti ja valmentajathan on ihan huippuja. Sitten tykkään siitä, että saan tutustua uusiin ihmisiin ja nauttia reissuun lähtemisen tunnelmasta. Se on niin kivaa kun on aina jotain mitä odottaa! Ja sitten tykkään kaikesta muustakin tasapuolisesti. Se, että tämän lisäksi ollaan Jarin viikkotreeneissä tekee kattauksesta lähes täydellisen seuraavan puolen vuoden aikana. Ja joka viikkoiset sporttikset sisarusparvessa, mahtihomma!

Tänä viikonloppuna kartoitettiin koirien osaamistasoa. Mun Pirkko oli paljon taitavampi, mitä luulinkaan. Ja voi miten olenkin nyt jäsentyneempi siitä, mitä tulisi treenata parempaan kuosiin milläkin esteellä ja mitä jo osataan. Ja toki saatiin myös vinkkejä, miten noita asioita olisi sitten hyvä treenata. Laitetaanpas tähän nyt näitä tärkeimpiä treenausta vaativia asioita, jotka eivät vielä suju niinkuin voisivat sujua:

Okseri:
kutsuna, ihmisnuoli, 90 asteen käännös, U-käännös.

Okseritreenissä tajusin, että oksereiden kanssa on vielä paljon tehtävää. Niitä on tullut treenattua aika vähän, eikä osaamistaso todella päätä huimannut. Suoraan osataan mennä melko mukavasti, mutta tuo kääntyminen oli vaikeaa. Pirkko on kuitenkin oppiva yksilö, joten petrasi jo treenin aikana. Nää voidaan siis kyllä oppia ja niin myös tehdään.

A-aste:
valssi alasmenolla, päällejuoksu.

Aahan olin tyytyväinen. Pirkko osaa jo hyvin kaikkea sellaista, jossa olen kaukana, mutta lähellä tehdyt härskimmät päällejuoksut jne. pistivät sen vähän miettimään. Luulen, että ei ole iso juttu saada noita parempaan kuosiin, sillä pohja on hyvä.

Hyppy/häiriöt:
maksimihäiriöt (lähtö läheltä hyppyä, ei kerrota käännöksestä).

Näistä selvittiin myös ihmeen hyvin. Hyvä Pirkko! Kuitenkin löydettiin ainakin yksi asetelma, jolloin rima tippui. Todellisuudessa uskon, että rimojen kanssa tulee aina olla tarkkana. Ei liene se meidän vahvin osaamisalue.

Puomi:
kaikki meni oikeastaan ihan hyvin, mutta asentoa täytyy korjailla hieman suoremmaksi kun jään taakse tai sivuirtoan.Puomiosaamiseen olen tyytyväinen, vaikka asento voisikin olla suorempi. Tuo on tuollaista viilausta, jota on hyvä tottakai tehdä, sillä provosoi helposti virheisiin tai tuomarin virheellisinkiin arvosteluihin.

Pussi:
pussijarru, valssi, eteenmeno.

Ou nou, pussi! Sitä ei osata kyllä hyvin. Tai no, jotain osattiin, mutta olenkohan ikinä tehnyt pussijarrua? Ei sitten ihan kääntynyt. Valssissa oma ajoitus oli vähän hakoteilla, koira teki hyvin.

Keinu:
taaksejäänti, valssi.

Pirkko piipaa pötkäle olikin pieni possu kun tein valssia edessä ja ajatukseni oli jo seuraavassa esteessä. Ei ihan pysähtynytkään alasmenolle kun oli vähän kiirus jo jatkaa matkaa. Taaksejäännissä asento jäi vinoon ja turhan ylös joten sitä täytyy treenata myös. Kesti kyllä hyvin vedätykset jne, mutta kun tilanne oli todellisen jatkamisen oloinen niin sittenpähän olikin jo menossa..Se pikkukakkiainen taitaa tietää, milloin yritän saada sen tekemään virhettä ja silloinhan se ei sitä tee :)

Pituus:
veto/linjaus, takaaleikkaus, eteenlähetys.

Yllättävän hyvin tälläkin esteella teki kaikenlaista,mutta heikkouksiakin/ osaamattomuutta toki löytyi.

Rengas:
kutsuna, takaaleikkaus.

Nämä laitamme treenilistalle ilman muuta!

Putki:
putkijarrutus, eteenmeno.

Se ainainen putkijarru. Pirkko ei diggaa jarrutella putkessa kun on niin kiva mennä täysiiiiii!!! Mutta sitä tulee erinäisillä apukeinoilla nyt saada kuntoon. Aika tärkeä asia nimittäin. Ja tuo eteenlähteminen on myös tärkeää. Nyt sillälailla loivasti muhun päin kaartaen ampuu niin putkesta kuin pussista.

Sitten oli vielä kepit, pöytä ja muuri, joista harjoittelua vaati ainakin keppien päällejuoksut, avokulmat ja tiukat leikkaukset. Pöytä vaatii kaikenkaikkiaan vielä treeniä (eipäs ole tullut paljoa tehtyä) ja muurilla leikkaukset ja vekkaus/linjaus oli vaikeaa.

Mutta reenattavaa siis riittää! Hassua, että vaikka on tullut kuultua monet kerrat aiemminkin, että erikoisesteillä tulee treenata kaikki samat ohjaukset kuin muillakin niin oikeastaan tajusin sen vasta nyt. Mutta hyvä, että nyt kuin joskus myöhemmin.

Psyykkisestä valmentautumisesta kuultiin luennoin muodossa ja fyysisestikin tuli kuormaa haettua vielä fysiikkatreenin muodossa. Molemmat hyviä nuokin. Psyykkari liikautti montaa kohtaa mun mielessä ja näitä nyt mietiskelen ja analysoin, mutta en täällä :)


Mutta hei..miten hauskaa, tää viikko lomaa! Ja viikonloppuna affikselle! Hurraa! hurraa! hurraa! Mä lähden sinne nauttimaan kisaamisesta, sillä me osataan ihan tarpeeksi, jotta voidaan nauttia!

Mahtavaa Uutta Vuotta 2013 kaikille! tehdään ensi vuodesta vielä tätäkin vuotta parempi, nautitaan hetkistä, rakastetaan ja sit ollaan vaan kanssa välillä, eikä tehdä yhtään mitään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti