torstai 2. tammikuuta 2014

Tästä se lähtee, tervetuloa vuosi 2014!

Uusi vuosi, uudet kujeet? Kyllä varmaan, ainakin osittain. Ihmiset ovat blogeissaan tehneet katsauksia edelliseen vuoteen ja asettaneet kaikenlaisia tavoitteita tälle vuodelle. Ekan noista teinkin jo, joten ehkäpä minäkin jotain tavoitteita ja suunnitelmia voisin listailla tätä vuotta ajatellen. Sehän nyt on selvää, että tulen laihemmaksi, nopeammaksi, taitavammaksi, mukavammaksi, tehokkaammaksi ja elän hirveän paljon tervehenkisemmin kuin ikinä aiemmin... Tietysti tulen myös kauniimmaksi ja rikkaammaksi sekä tietysti hirveän paljon paremmaksi agilityohjaajaksi. Näiden jokavuotisten itsestään selvyyksien lisäksi voisin ehkäpä muutamia lisäsuunnitelmia kuitenkin vielä tehdä.. :)

Avan kanssa olisi mukava osallistua arvokisoihin. Ehkä viimeistä kertaa, mistäs sitä tietää. Vanhalle missille tulee ikää kahdeksan vuotta, mutta onhan se kovin nuorekas vielä joten miksipä toisaalta kummemmin alkaa vielä suuremmin himmailemaan sen kanssa?  Hei ja hyppyvalioksi se on saatava. Miksi oi miksi tuo viimeinen hyppyserti kiertää ja kaartaa sitä aina vaan? Siihen on tultava nyt jo päätös. Agilityssä treenaaminen keskittyköön sen taitojen ylläpitämiseen ja hauskan pitämiseen. Uskaltaisiko sitä asettaa tavoitteeksi myös sen, että ilmoittaisi sen johonkin tokokokeeseen ja myös vähän treenailisi sillä saralla? Jos kokeeseen mennään niin ilman muuta ykköstulos on saatava ja jos hyvin menee niin pitäisikö vallan kolme sellaista hakea, jotta saisi tuon TK2 tittelin myös.  Epäilen, että into viedä sitä tuosta vielä eteenpäin on häviävän pieni.. Harmillista, sillä siitä tulisi ihan kelpo tokokoira. Muuten suotakoon hälle monta rapsutushetkeä kainalossa ja tuhansia kehuja hyvän itseluottamuksen ylläpitämiseksi. Ava asettaisi kaiketi tavoitteeksi sen, että haluaisi käydä juoksemassa Pasin kanssa. Joten Pasi, vink vink. Ja säännöllisistä ruoka-ajoista on myös ilman muuta huolehdittava tai muuten hän huolehtii niistä itse..

Pirkko toivottavasti liitää, käväisee näytelmissä ja saa lapsia. Agilityssä sen on mahdollista valioitua joten se on tietty tavoite. Toisena tavoitteena agilitysaralla on, että se pääsee arvokisoihin mukaan. Nyt näyttäisi siltä, että Pasi sen kanssa nuo mittelöt kisaa ja toivon heille erinomaisen  hyvää menestystä. Onhan niillä periaatteessa mahdollisuudet mihin vain jos asiaa positiivisesti tarkastelee. Treenirintamalla sen kanssa on panostettava keppivarmuuden lisäämiseen. Ja toivoisin, että kontaktit ei tuosta huononisi ja kehittymistä kaikinpuolin vähän joka osa-alueella tulisi sille vielä lisää. Ennenkaikkea tärkeää on, että sillä ja meillä sen kanssa on hauskaa tehdä agilityä keskenämme emmekä ala jahtaamaan mitään tuloksia pipoja kiristellen.  Näyttelyissä toivon mukaan saamme halutun tuloksen yhden käynnin avulla. Tavoitteena on siis löytää joku vähän avarakatseisempi tuomari, joka arvostaa riittävästi tuollaista hiukkasen rumaa pikkurimpulaa. Tärkeintähän on se sisin kuitenkin.. ;) Kuullostaa vähän urpolta asettaa tavoitteeksi, että se saisi pentuja, mutta iso toive tämä ainakin on. Tavoitteena on löytää sille sopiva uros ja tehdä kaikki tarpeellinen etukäteistyö tuota projektia ajatellen. Tärkeää on tietenkin se, että kaikille pennuille löytyy niille parhaat kodit ja että teemme parhaamme, että pennut saavat hyvät eväät loppuelämäänsä ajatellen. No ei hypitä vielä asioiden edellen. Mulle jo vähän huomautettiin, että elän aikaani edellä kun kyselin päiväkotipaikoista. Kuulemma jos ensin antaisi lapsen syntyä niin noita ehtii sitten mietiskellä sen jälkeen.. ai miten niin hätähousu :) Pirkko listaisi omalle tavoitelistalleen varmaan vielä seuraavia asioita: jatka Esan paimennusta, jatka Pahkiksen paimennusta, jatka Avan paimennusta, etsi uusia paimennuskohteita, saa kaikki roiskuvat vesipisarat kiinni uidessa, treenaa säännöllisesti 2on2offia terassilla jne. ja juokse kovempaa lenkillä kuin kukaan muu.

Pasi asettelee tavoitteet supersankarille ja Pah-kittylle. Minä asetan tavoitteeksi sen niitä ajatellen, että annan molemmille spesiaalihuomioita säännöllisesti, kannustan Pätmäniä suurtekoihin supersankaririntamalla ja huolehdin osaltani, että Pahkiksella on mahdollisimman hyvä olla.

Esaa kohtaa en aseta mitään tavoitteita. Eikun asetanpas- aion muistaa madottaa sen säännöllisesti ja pyrin muistamaan ajoissa sen hoitopaikkatarpeet. Ja rapsuttelen toki sitä myös silloin kun sille sopii ja säilytän nöyrän asenteeni sen suuruuden ja mahtavuuden edessä.

Niin ja omia tavoitteita vielä muutama. Toivottavasti ensi vuonna ja siitä eteenpäin osaan olla hyvä äiti, tehdä hyviä valintoja ja  muistaa nauttia niistä elämän pienistäkin onnen hetkistä. Toivottavasti osaan pyytää apua silloin kun sitä tarvitsen ja antaa sitä myös muille silloin kun sitä joku tarvitsee.

No nin, näillä eväillä on hyvä aloittaa tämä vuosi.

Ihanaa ja onnekasta Uutta Vuotta 2014 kaikille <3

ps. Meidän uusi vuosi meni hyvin mökillä ja tänään on varattu Pirkolle aika silmäpeilaukseen ja verikokeisiin geenitestejä varten.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti