perjantai 24. elokuuta 2012

BH-koe, Zeljko, kisat, treenit ja sen sellaista


No niin, onhan taas ehtinyt tapahtua joten olisko päivityksen paikka. Avan kanssa kisattiin hiiden haukkujen kisoissa, käytiin BH-kokeessa ja otettiin uusia tavoitteita treenirintamalla. Pirkko on käynyt osteopaatilla, aloittanut tauon jälkeen reenailut sekä harjoitellut äidiksi tulemista. Niin ja ollut Zeljkon koulutuksessa kanssa. Jos noista jotain keräilisi tähän.

Hiidenhaukkujen kisoissa Avan kanssa ihan ok ratoja. Itseasiassa ihan hyviäkin paikoitellen. Kolme starttia, joista kaksi nollaa ja yks femma. Saatiin koko kisauramme eka alasmenovitonen..pahus! Toisaalta hyvä muistutus mulle, että kontakteja ei saa pitää itsestäänselvyytenä. Nyt on Sussulla ollut muuten hyvä syke kisoissa ja mulla ehkä kanssa. Viimeisellä 7 radalla ollaan tehty 5 nollaa. Kahdella radalla on tullut yksittäiset virheet (tuo aan alasmeno ja yksi putken väärään päähän sujahdus). Tähän tulosvarmuuteen pitää nyt pyrkiä, sillä siinä olis aineksia olla se meidän valttikorttimme.

BH-koetta jännitin enemmän kuin mitään kisaa tai koetta ikinä. Tyhmä ja naurettava minä  Ensin selitykset: ilma oli aika lämmin, enkä kyennyt oikein virittelemään Avaa ennen suoritusta. Lisäksi vissiin kait oma jännitykseni hiukan vaikutti suorittamiseen, josta johtuen emme nyt ihan esittäneet sellaista tottista, mitä Ava yleensä tekee. Ennen molempia täyskäännöksiä koitin pikkusen yrittää virittää sitä kun tuntui normaalia matalaviettisemmältä, josta johtuen luulen, että täyskäännökset hiukka levisivät. Ei ne kaikki nyt kategoriassa ”huono” olleet, mutta aika huonoja kuiteskin. Tai ehkä muuhun seuraamiseen nähden pistivät silmään, vaikka periaatteessa jollain koiralla voisivat olla ihan kelvollisia. Niistä tuli tuomarilta vähän noottia ja ihan silleen ansaitusti. Muuten kehui seuraamisia ja muita liikkeitä laadukkaiksi, nopeiksi, intensiiviksi jne. Saatiin molemmista seuraamisista täyskäännösten takia erittäin hyvät, loput liikkeistä olivat erinomaisen arvoisia. Vähän jäi harmittamaan, sillä olis ollut kiva tehdä erinomaisesti kaikki. No, toisaalta ihan sama, sillä ei se nyt huono ollut. Paikallaan olossa pysyi tosi hyvin, vaikka sen aikana kaikkea ylimääräistä säätöä olikin. Mun pari keskeytti ja hakivat nollakoiraa jne. joten siinä vierähtikin sitten varmaan ainakin 10minuuttia. Kaupunkiosuus meni hyvin. Ava yritti kiskaista mut kaupanovista sisälle (koska elää siinä uskossa, että kauppa on paratiisi - aina sieltä tullaan kassit notkuen ruokaa joten pakkohan sen on olla jotain erityistä). Mutta kokeessa kokonaisuudessaan  ei ollut kerrassaan mitään hävettävää osaltamme, hyvin totteli ja siitä nyt sitten koulutustunnus plakkarissa. Nyt pitäisi keksiä joku tavoite tuolle rintamalle. Antakaa mulle vaan lisää tunteja päiviin ja päiviä viikkoon niin alan harrastamaan vaikka viestiä.

Pirkkis sitten tosiaan alkoi levitä aksassa ihan omiin sfääreihin joten aattelin pistää sen tauolle ja tsekata tilanteen osteopaatilla ennen kuin jatkaisin treenaamista. Kesällä on tehnyt kaikkea kroppaa rasittavaa kuten uinut sikana, törmäillyt renkaaseen monta kertaa, kökkinyt autossa useita tunteja, treenannut keppejä ja kontakteja sekä juossut ja riehunut pitkin kesälomapäiviä ja vaikka mitä. Oli siis 1,5vkoa tauolla ennen käsittelyä ja ihan levossa. Olihan siinä hiukan hoidettavaa, mm. lapojen väli ja rintalihakset olivat rasittuneet (ehkä uimisesta) ja lisäksi ristiluun alue oli jäykkä. Ei mitään erityisen pahaa, mutta hoidettavaa riitti kuitenkin. Vastasi heti hyvin hoitoon joten uutta aikaa ei tarvinut ihan lähitulevaisuuteen varata. Pidin sitä levossa agista vielä viikon käsittelyn jälkeen ja nyt olen pariin kertaan sen kanssa tehnyt pikkupätkää ja eilen olin myös tosiaan Zeljkon koulutuksessa. On kulkenut nyt ihan hyvin joten toivotaan, että nuo kummallisuudet olivat jotain, mikä on nyt historiaa (tuli takakiertojen ali, tiputti rimoja, teki valtaisia hyppyjä, eikä koonnut itseään kunnolla). Saattoipa olla, että käsittely auttoi. Tai sitten käsittely ja miniloma yhdessä. Mene ja tiedä, mutta hyvä näin. On muuten tehnyt tosi hienosti kaikki kontaktit ja kepit! Keinusta erityispisteet, sillä nyt sen ilme alkaa olla kohdallaan eli aletaan saavuttaa oikeanlaista fiilistä tuon esteen kanssa.

Zeljkon treeneissä eilen kaahausta ja kovaa juoksemista, niin mulla kuin Pirkolla. Just tätä pitää harjoitella- vauhdinhurmassa ohjaamista. Kun aina ei vaan voi lähettää tai vastaanottaa. Joskus (tai aika usein) pitää oikeasti juosta apinana ja saada koira silloinkin hanskattua. Eka pätkä oli vaikeampi kuin toinen. Pitää ehkä opettaa joku suullinen käsky takaakiertoihin, sillä en aina ehdi tuuppimaan sitä niihin. Muutamia rimoja tuli alas ja vedot parin putken välissä olivat vaikeita. Yhdessä takaakierto kohdassa alitus, mutta tuplarimalla korjaantui. Valitsee muuten muhun nähden näemmä aina loitommaisen putken pään jos olen yhtään lähellä sen linjaa vetämässä sitä. Mutta ei pöllömpää ollut kuitenkaan meidän meno ja ainakin yksi melkosen ihana onnistuminenkin saatiin aikaan, josta melkein flow-fiilikset.

Luulen muuten, että Pirkolla on valeraskaus. Bongasin sen hoitamassa hellästi kumista sinistä virtahepoa ja olen tässä muutenkin ihmetellyt kun on vetäytynyt kotona omiin juttuihinsa. Virtahepo lähti sitten mun hoiviin, mutta myönnettäköön, että jotenkin sydämestä otti kun näin sen huolestuneena etsivän kadonnutta ”pentuaan”. No, me toivutaan tästä kyllä. Voi muuten olla, että Pirkko päätyy piankin leikattavaksi, sillä ainakin tämä juoksu on saanut sen päänupin aika sekavaksi. Harmi, sillä joku olisi saattanut saada siitä aika kivan pennun itselleen (minä ainakin).

Sitten vielä treenikuviosta Avan kanssa. Ava on ollut hyvä Jarin treeneissä ja ollaan nautittu treeneistä molemmat. Nyt päätin, että sen osaamista on aika jälleen vähän rakentaa ja otin projektiksi opettaa sille paremmat avokulmat kepeille. Lisäksi oon työstänyt pepunheittoa niistoissa, ihmisnuolissa sekä jenkkikäännöksissä. Kyllä se malinoissikin taipuu muuten ihmeen hyvin! mutta onko nopeinta vaatia siltä mieletöntä kokoamista?- en tiedä, tuskin, sillä joutuu todella keskittymään ja himmaamaan vauhtiaan ennen käännöstä. Avasta keppien opettelu on muuten vähän rasittavaa kun se joutuu miettimään... mutta se tekee sille ihan hyvää (ja voi olla ihan uusi kokemuskin pitkään aikaan)! Tulevaisuudessa kuitenkin luulen, että pyrin auttamaan sitä edelleen törkkäilemallä aina kun siihen on mahdollisuus. Ava on hidas liikkumaan kun samanaikaisesti ajattelee. Blondille juokseminen ja ajatteleminen samanaikaisesti on aika paha rasti.. Mutta joskus tulee tilanteita, joissa en ehdi auttaa ja haluan, että olisi noissa tilanteissa itsenäisempi. Saisi myös paremmin kestää keppien sisäänmenoissa tiukat leikkaukset ja pakkovalssit joten niitä treenaamme myös. Oon myös vahvistanut kontaktien alasmenoja, jotta menisi itsevarmemmin alas kun jään taakse. Kaikkea tätä juu, mutta ei ylösmenoja. Kierränköhän todellista ongelmaa..

Jep, sellaista. Tänään Piken kanssa alueelliseen, huomenna sussun kanssa piirimestiksiin ja sunnuntaina Zeljkolle Avan tai Pirkon kanssa. Siinähän sitä ohjelmaa loppuviikoksi.  


kolme tolloa Hangossa pari viikkoa sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti